Un nor de praf saharian va traversa Romania

O masa de aer incarcata cu particule de praf de origine sahariana va traversa sudul, centrul si estul Europei. Ploile din Romania vor determina depunerea acestuia, astfel incat concentratia de particule de praf va fi una redusa.

Intre 23 si 28 aprilie, un nor de praf incarcat cu particule de origine sahariana se va deplasa dinspre nordul Africii spre sudul, centrul si estul Europei. Vor fi ploi temporare in regiunile de sud si vest fata de tara noastra, atsfel incat particulele se vor aseza, cantitatea lor deasupra tarii noastre fiind redusa. Aceste date au fost facute publice de catre Asministratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Se vor putea observa depunerile in tara noastra, in special in zonele cu ploaie. Cel mai probabil, acest lucru va putea fi facut in cursul zilei de 2 aprilie, dar si in noaptea dintre 23 si 24 aprilie. Se va putea face acest lucru in special in regiunile vestice, nord-vestice si la munte. Spre finalul saptamanii vor putea fi observate mai ales in jumatatea de vest a tarii, conform celor spuse de catre meteorologi.

In perioada 23-28 aprilie circulatia aerului preponderent din sector sudic va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer incarcata cu particule de praf de origine sahariana, inspre sudul, estul si centrul Europei”, a declarant un meteorolog. “In aceasta perioada va ploua temporar in regiunile de la sud si vest de tara noastra, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel incat concentratia particulelor de praf care urmeaza sa ajunga deasupra Romaniei va fi redusa”, a mai spus acesta.