
Ce spuneți dacă am vorbi despre câteva lucruri interesante despre verighete și inel de logodnă? Există foarte multe detalii despre verighete, verighete aur și alte modele verighete, precum și despre inele de logodnă pe care nu le știe toată lumea. Și tocmai pentru că acestea există, ar fi foarte frumos să vorbim astăzi despre ele. Numărul lor este foarte mare, însă am făcut o selecție cu cele mai interesante lucruri. Sunteți curioși să vedeți despre ce este vorba?
Făcând partea din categoria știai că…aceste lucruri sunt adesea percepute ca fiind de interes. Cele mai relevante? Fii cu ochii în patru și citește tot ceea ce ți-am pus la dispoziție!
Se vorbește foarte mult când vine vorba despre inelele de logodnă despre Roma. Astfel, s-a ajuns la concluzia că primul inel de logodnă creștin a fost găsit în catacombele Romei. Ba mai mult decât atât, inelul de logodnă creștin datează încă din secolul al II-lea după Hristos. Poate că acest aspect nu vi se pare foarte interesant, dar specialiștii și cei care se ocupă de cercetarea în domeniu ne aduc la cunoștință și anumite tradiții. Bazându-ne pe acestea și pe informațiile pe care le deținem deja, putem afirma că există o diferență considerabilă între zilele noastre și zilele secolului II. Unde se observă cea mai mare diferență? Cea mai mare diferență a fost remarcată între genuri. Asta înseamnă că, inițial, doar femeile erau cele care purtau inel de logodnă sau orice alte modele verighete, fie ele și verighete aur sau verighete diamant, despre care nu cred că putem vorbi foarte pe larg.
Ca semn al statutului social și al dependenței față de soț, soția trebuia să poarte fie un inel de logodnă, fie o verighetă pe care soțul i-o dăruia. În altă ordine de idei, se știe și faptul că la începutul creștinismului, bărbatul dăruia femeii un inel de logodnă, însă nu unul obișnuit. Cel mai adesea, acestea avea un sigiliu, cu care femeia trebuia să însemne toate obiectele de valoare sau lucrurile de valoare din casă. În cazul în care un astfel de inel de logodnă se pierdea, se știa, mai apoi, cui aparție. Cred că acest lucru ar fi folositor, totuși, și în zilele noastre.
Inelul, de altfel, în zilele noastre este un obiect indispensabil ceromiei de cununie. La fel putem vorbi și despre verighete. În Biblie, pe de altă parte, acesta nu este menționat și nici recunoscut ca fiind un simbol al iubirii. Dimpotrivă, toți cei care purtau bijuterii din aur sau alte astfel de lucruri erau considerați măreți, personalități care se fălesc. Acest gest era un real păcat.
Este interesantă și poziția inelului pe mâna stângă, pe cel de-al patrulea deget. Despre această poziție se știe că este îndelung gândită, tocmai pentru că în cel de-al patrulea deget al mâinii stângi este o venă, numită vena amoris, venă care pleacă direct spre inimă. Tu ce părere ai despre toate aceste lucruri? Le știai?